Gesloten van 23 December t/m 7 Januari. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar – Team van der wal sport en zwemacademie

Zwemles met échte aandacht

Uitleg zwemdiploma

Wij werken met het A-B-C diploma van ZwemOnderwijs Nederland. Het verschil met het reguliere A-B-C van NRZ of Sep en Sop-diploma’s, is dat je na onze A diploma meteen in een zwembad met glijbanen, stromingen en spelmaterialen kan zwemmen. Je kind is veilig en vertrouwd in het water. Survivalzwemmen wordt daarnaast extra in het B en C diploma aangeleerd.

Met de ZwemOnderwijs Nederland A-B-C diploma, worden hogere eisen aan de zwemmer gesteld. In alle diploma’s komt het zwemmen met kleren aan terug. In het A diploma met zomerkleding, B diploma met herfstkleding en C diploma met winterkleding. Schrijf je alvast in voor het behalen van je zwemdiploma!

Veel persoonlijke aandacht voor ieder kind

Ontspannen en vrolijke manier technisch goed zwemmen

Op hun eigen tempo en op een natuurlijke wijze

Ja, ik wil inschrijven

Voor Zwem ABC

Van der Wal Sport- en Zwemacademie werkt met het A-B-C diploma van ZwemOnderwijs Nederland. Het verschil met het reguliere A-B-C van NRZ of Sep en Sop-diploma’s

zwemles amsterdam

Afgezommen, en dan?

Meer dan alleen zwem ABC

Je kan bij Van der Wal Sport- en Zwemacademie terecht voor je A, B en C diploma. Wist je dat je ook bij ons terecht kunt om je zwemtechniek nog beter te maken? Wij bieden naast zwem ABC ook opfriscursussen en borstcrawl trainingen aan. Schrijf je gauw in!

Toelichting zwemdiploma's A, B en C

Wat hebben kinderen tegenwoordig precies nodig voor hun zwemdiploma’s? Per zwemdiploma worden strikte eisen gesteld aan de zwemvaardigheden van kinderen die gaan afzwemmen. De zweminstructeurs beoordelen of een kind klaar is om af te zwemmen. Tijdens dit afzwemmen wordt er goed gekeken naar zaken als uithoudingsvermogen, zwemtechnieken en het “watervrij” zijn. Hieronder hebben we samengevat wat de (meest belangrijke) eisen zijn per zwemdiploma. 

Zwemdiploma A

Het zwemdiploma A toetst de basis zwemvaardigheden van de zwemmer. De zwemmer kan:

Kleding: zomerkleding (T-shirt, lange broek)

Zwemdiploma B

Het zwemdiploma B vraagt technisch en conditioneel meer van de zwemmer. De zwemmer kan:

Kleding: herfstkleding (shirt met lange mouwen, lange broek)

Zwemdiploma C

Het zwemdiploma C geeft aan dat de zwemmer voldoende techniek en conditie beheerst. De zwemmer kan:

Kleding: winterkleding (inclusief jas met lange mouwen

Veel gestelde vragen over het zwemdiploma

Er zijn drie nationale zwemdiploma’s: A, B en C. Zodra een zwemmer diploma C heeft behaald, kan deze kiezen om zijn/haar zwemvaardigheden uit te breiden, bijvoorbeeld met snorkellessen. Echter, dergelijke gevorderde lessen behoren niet tot de Nationale Zwemdiploma’s.

Gemiddeld doen kinderen er ongeveer 50 weken over om hun A-diploma te behalen. Maar dat is echt bij ieder kind anders. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo, ook bij het leren zwemmen. Wij vinden dit bij Van der Wal Sport- en Zwemacademie essentieel en daarom geven wij ieder kind voldoende persoonlijke aandacht.

Bij het zwemdiploma A is het vooral belangrijk dat de zwemmer watervrij is en dat de zwemslagen technisch redelijk uitgevoerd worden. Ook is het belangrijk dat er zowel op de buik als op de rug gedreven kan worden (voor rustmomenten). Qua conditie worden niet veel eisen gesteld, wel voor latere diploma’s.

zwemles en zwemvaardigheid