Gesloten van 23 December t/m 7 Januari. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar – Team van der wal sport en zwemacademie

Zwemles met échte aandacht

Zwemles tips voor ouders

De zwemlessen kunnen voor een kind een spannende en leerzame tijd zijn. Leren zwemmen is ook een van de belangrijkste vaardigheden in het leven. Deze zwemles tips zullen je helpen om door deze tegenslagen te komen en een fijne tijd van deze leerzame periode te maken!

 

Vermijd onaangename verrassingen

De belangrijkste stappen naar de zwemles beginnen al vóór de zwemles. Als ouder kies jij de zwemschool voor je kind. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je weet of je kind klaar is voor zwemles, of dat je juist beter eventjes kan wachten. Sommige ouders weten bijvoorbeeld niet op welke leeftijd zwemles het meest geschikt is. Elke zwemschool kan namelijk zijn eigen draai geven aan de zwemles en een andere zwemlesmethode hanteren. De een kan goed voor je kind werken, de ander juist helemaal niet.

Ga daarom goed op onderzoek uit voor de zwemschool. Een aantal criteria die hierbij gehanteerd kunnen worden zijn de groepsgrootte, hoe vaak er zwemles is en de duur van de zwemles. Ook zijn er instanties die de zwemles aanbieders controleren of de lesgeving van goede kwaliteit is. Een aantal voorbeelden van dit soort instanties zijn de KNZB of NPZ. Zo sta je niet voor onaangename verrassingen en weet je wat je kan verwachten voordat je samen met je kind naar de eerste zwemles gaat.

Neem de eerste stap samen

Nu is het tijd dat je kind kennismaakt met het water. Dit kan ook samen. Het is een idee om een klein zwembad op te zetten thuis, maar het is ook een idee om naar een echt zwembad te gaan. Bij een echt zwembad loop je dan alle stappen door die bij een zwemles aan bod komen. Tijdens het lopen naar het zwembad leg je dan uit dat er meerdere kinderen zullen zijn tijdens de zwemles, dat er een badjuf of zwemmeester is die je meeneemt naar het zwembad en hoe de kleedcabines werken.

Daarna maak je de eerste stappen in het zwembad. Je kind leert de omgeving kennen en de geluiden die er zijn. Doe de zwembandjes om en begin eerst bij een ondiep bad. Laat je kind wennen aan de omgeving, er is namelijk veel geluid en veel andere mensen. Mocht je kind er klaar voor zijn, ga dan samen naar het echte zwembad. Dit kan lastig zijn, neem hier vooral de tijd voor en luister naar je kind. Als je kind eenmaal in het water zit, zal hij met een zelfverzekerder gevoel de eerste zwemles in gaan.

Heb geduld en moedig aan

Elk kind is uniek. De één gaat er sneller doorheen dan de ander. Als je kind tegenslagen ervaart, luister daar goed naar. Vind je kind het zwemmen echt niet leuk? Overweeg dan toch een andere zwemschool te proberen of het een half jaar nog een keer te proberen. Ga vaker zelf zwemmen met je kind om het vertrouwen op te bouwen van je kind. Maak een feest van naar zwemles gaan. Geef iets voordat je naar de zwemles gaat, of doe een activiteit na de zwemles wat je kind erg leuk vind om te doen. Beloon ook elke prestatie die is gemaakt, voor je kind is het een grote stap. Zwemles moet namelijk leuk zijn!

Met deze drie zwemles tips zal jij de tijd van de zwemlessen een stuk aangenamer maken voor je kind. Zo zal je binnen de kortste keren samen met je kind kunnen zwemmen zonder zijn handje vast te houden en zal je kind genoeg zelfvertrouwen in het water hebben.

zwemles abc bij van der wal sport
blijf je zwemvaardigheid trainen bij Van der Wal Sport

Meld je meteen aan voor

zwemles!

Van der Wal Sport- en Zwemacademie werkt met het A-B-C diploma van ZwemOnderwijs Nederland. Het verschil met het reguliere A-B-C van NRZ of Sep en Sop-diploma’s

Waar is zwemmen goed voor?

Waar is zwemmen goed voor?

Mensen houden van veel verschillende sporten. Voetbal, basketbal, hockey, etc. De meest complete sport voor je spiergroepen is zwemmen.
Zwemveiligheid: 5 Essentiële Tips

Zwemveiligheid: 5 Essentiële Tips

Het is belangrijk om te zorgen voor een optimale zwemveiligheid. In deze blog delen we vijf essentiële tips om ervoor te zorgen dat je veilig en met plezier kunt zwemmen.
Waarom zit er chloor in zwembadwater?

Waarom zit er chloor in zwembadwater?

In dit artikel vertellen we je waarom er eigenlijk chloor in het zwemwater zit van de meeste zwembaden.